Markus Lenefjäll från bowlingklubben BK Kaskad tog SM-guld – som den yngste guldmedaljören någonsin i bowling. ”Jag har knappt fattat det än”, sa han efter segern.

SM-veckan i Malmö tuffar vidare. Det gör den med flera östgötska representanter högst upp på prispallen. Under tisdagsförmiddagen kunde 19-årige Markus Lenefjäll addera till listan med guldmedaljörer från representanter från Norrköping. Tonåringen bowlade därmed inte bara till sig en SM-titel. Han blev också historisk som den yngste guldmedaljören inom sporten någonsin.

– Det är absolut det största jag har upplevt i min bowling. Jag är väldigt stolt, sa en nöjd och märkbart glad Lenefjäll efter guldet.

– Det är klart att det är en helt otrolig känsla. Jag har knappt fattat vad jag åstadkommit ännu.

Segern i finalen grundlades tidigt i och med två lyckosamma strikes från 19-åringen som därefter aldrig släppte greppet.

– Jag hade en väldigt bra känsla direkt. Jag har haft det lilla extra flytet både i kvalet och här i finalen och det behöver man om man ska gå långt. När dessutom motståndet stod för lite misstag förstod jag att det var klart. Det kostar med misstag på den här nivån.Hur firas det här då?

– Det blir god mat med flickvännen, Skrattade Lenefjäll.

Norrköpingskillen som nyligen bytt BK Örnen mot BK Kaskad kan, vid sidan av sitt SM-guld, också glädjas åt att ingå i den bruttotrupp som ska representera Sverige i U21-VM nästa år. Hans chanser att bli uttagen blev knappast mindre efter den magnifika insatsen i Malmö under tisdagen som alltså gav guld.

Källa: Norrköpings Tidningar Bild: Johny Daagh